parówka

Nasze kochane parówki
Ela, pon., 05/09/2011 - 22:56Opublikowany w kategorii:

Dietetycy uważają, że to najgorszy gatunek mięsa. Większość parówek to mięso oddzielone mechanicznie. Producenci dodają do parówek skóry, pazury, tłuszcz, zmielone korpusy, skóry wieprzowe, konserwanty, polepszacze, przeciwutleniacze.
Rozróżniamy parówki wieprzowe, drobiowe, no i cielęce, w których występuje tylko 3% cielęciny. Parówki są tak drobno mielone, że nie widać co w sobie kryją.
Unikajmy parówek MOM czyli mięso oddzielone mechanicznie.
MOM to jest, to coś co zostaje kiedy ściągniemy z kurczaka całe mięso, a pozostaje tylko tłuszcz i skóry. To wszystko jest mielone i wrzucane do parówek.

Ostatnie odpowiedzi
4 lata 1 tydzień temu
4 lata 10 tygodni temu
4 lata 18 tygodni temu
4 lata 26 tygodni temu
4 lata 26 tygodni temu
5 lat 12 tygodni temu
5 lat 16 tygodni temu
5 lat 22 tygodnie temu
6 lat 5 tygodni temu
6 lat 5 tygodni temu