owoce

Jak kupować warzywa i owoce
Ela, ndz., 20/11/2016 - 22:06Opublikowany w kategorii:
Jak zminimalizować straty składników odżywczych

- Dokładnie myjemy je przed obraniem
Obieramy bardzo cienko, pamiętając, że tuż pod skórką jest najwięcej witamin i innych składników odżywczych (o ile warzywa pochodzą z własnych grządek bądź z upraw ekologicznych)
- Po obraniu płuczmy szybko i krótko.
- Nie przetrzymujmy zbyt długo w wodzie, a jeśli to konieczne, wodę w której się moczyy, wykorzystajmy do ich ugotowania
- Rozdrobnionych warzyw nie płuczmy i nie przechowujmy, wkładajmy je bezpośrednio do potrawy, którą gotujemy.

Jedz śniadania
Ela, wt., 01/05/2012 - 08:30Opublikowany w kategorii:
Zamiast tego potrzebujesz śniadania bogatego w błonnik np.:

Ostatnie odpowiedzi
3 lata 46 tygodni temu
4 lata 2 tygodnie temu
4 lata 11 tygodni temu
4 lata 19 tygodni temu
4 lata 19 tygodni temu
5 lat 5 tygodni temu
5 lat 9 tygodni temu
5 lat 14 tygodni temu
5 lat 49 tygodni temu
5 lat 49 tygodni temu