nowotwory

Mikroalgi
Ela, śr., 19/10/2016 - 23:08Opublikowany w kategorii:
Niektóre algi, szczególnie mikroalga, spirulina, chlorella oraz sinica, zawierają więcej chlorofilu niż jakiekolwiek inne pożywienie, a ilość, ta może się podwoić w zależności od warunków w jakich roślina się rozwija. Mikroalgi mają unikalne właściwości odżywcze. Suszona postać mikroalg jest najpopularniejsza na rynku i oprócz wysokiej zawartości chlorofilu, jest najbogatszym źródłem białka z pośród wszystkich
pokarmów roślinnych i zwierzęcych, beta-karotenu oraz kwasów nukleinowych. Obfitość kwasów nukleinowych DNA i RNA wspomaga odnowę komórek i opóźnia procesy starzenia. Jednakże zbyt duże ilości tego kwasu są szkodliwe, gdyż przyczyniają się do wzrostu poziomu kwasu moczowego w organizmie. Z kolei kwas moczowy wypłukuje wapń oraz jest przyczyną kamieni nerkowych czy podagry. Tego rodzaju problemy wynikające ze stosowania mikroalg zasadniczo nie występują, ponieważ ich standardowe dawki zawierają bezpieczne ilości kwasów.


Dieta w leczeniu nowotworów
Ela, ndz., 18/12/2011 - 15:19Opublikowany w kategorii:
W diecie tej ograniczamy, lub eliminujemy spożycie soli.
Eliminujemy alkohol, gdyż zwiększa ryzyko raka wątroby, trzustki, języka, krtani, przełyku
Czynnikiem kancerogennym może również być cukier i słodycze, ponieważ zwiększają fermentację beztlenową w jelitach. Ponadto cukier niszczy witaminę B
Unikamy azotanów i azotynów. Dobrze jest pozyskiwać warzywa i owoce ze znanego pochodzenia. Azotyny i azotany używane są do konserwacji serów i wędlin.

Ostatnie odpowiedzi
3 lata 46 tygodni temu
4 lata 2 tygodnie temu
4 lata 11 tygodni temu
4 lata 19 tygodni temu
4 lata 19 tygodni temu
5 lat 5 tygodni temu
5 lat 9 tygodni temu
5 lat 14 tygodni temu
5 lat 49 tygodni temu
5 lat 49 tygodni temu