nowotwory

Portret użytkownika Ela

Mikroalgi


 
Niektóre algi, szczególnie mikroalga, spirulina, chlorella oraz sinica, zawierają więcej chlorofilu niż jakiekolwiek inne pożywienie, a ilość, ta może się podwoić w zależności od warunków w jakich roślina się rozwija. Mikroalgi mają unikalne właściwości odżywcze. Suszona postać mikroalg jest najpopularniejsza na rynku  i oprócz wysokiej zawartości chlorofilu, jest najbogatszym źródłem białka z pośród wszystkich pokarmów roślinnych i zwierzęcych, beta-karotenu oraz kwasów nukleinowych. Obfitość kwasów nukleinowych  DNA i RNA wspomaga odnowę komórek i opóźnia procesy starzenia. Jednakże zbyt duże ilości tego kwasu są szkodliwe, gdyż przyczyniają się do wzrostu poziomu kwasu moczowego w organizmie. Z kolei kwas moczowy wypłukuje wapń oraz jest przyczyną kamieni nerkowych czy podagry. Tego rodzaju problemy wynikające ze stosowania mikroalg zasadniczo nie występują, ponieważ ich standardowe dawki zawierają bezpieczne ilości kwasów.
 
Portret użytkownika Ela

Dieta w leczeniu nowotworów

Opublikowany w kategorii:

 

W diecie tej ograniczamy, lub eliminujemy spożycie soli.

Eliminujemy alkohol, gdyż zwiększa ryzyko raka wątroby, trzustki, języka, krtani, przełyku

Czynnikiem kancerogennym może również być cukier i słodycze, ponieważ zwiększają fermentację  beztlenową w jelitach. Ponadto cukier niszczy witaminę B

Unikamy azotanów i azotynów. Dobrze jest pozyskiwać warzywa i owoce ze znanego pochodzenia. Azotyny i azotany używane są do konserwacji serów i wędlin.

 

Subskrybuje zawartość