mikroflora jelit

Zdrowa mikroflora
Ela, śr., 12/10/2016 - 22:32Opublikowany w kategorii:
Normalizacji flory jelitowej, która z powodu bakterii gnilnych nie może prawidłowo spełniać swoich funkcji, służą produkty z kwaszonego mleka. Kwas mlekowy sam z siebie nie tylko stymuluje wydzielanie gruczołów żołądka i jelit, ale zaopatruje organizm w enzymy, mikroelementy i witaminy. Zdrowa mikroflora jelit - to bakterie rodzaju Lactobacillus i Bifidobacterium, które przeważają w jelitach przy spożywaniu kwaszonych produktów mlecznych. Do przygotowania produktów z kwaszonego mleka i jogurtu najlepiej wykorzystywać mleko niesterylizowane i niepasteryzowane, a naturalne, które kwaśnieje po 1-2 dniach. Zmieszać je z dowolnymi owocami jagodowymi.

Ostatnie odpowiedzi
2 lata 23 tygodnie temu
2 lata 31 tygodni temu
2 lata 40 tygodni temu
2 lata 48 tygodni temu
2 lata 48 tygodni temu
3 lata 34 tygodnie temu
3 lata 38 tygodni temu
3 lata 43 tygodnie temu
4 lata 26 tygodni temu
4 lata 27 tygodni temu