maliny

CUD, MIÓD, MALINA
Ela, pon., 11/07/2016 - 17:17Opublikowany w kategorii:

Owoce malin zawierają przeciwutleniacze oraz wiele cennych związków, a mianowicie kwasy organiczne, tj. cytrynowy, jabłkowy, salicylowy, pektyny, polifenole, antocyjany, które pomagają organizmowi zwalczać choroby.
Antocyjany to związki , którym maliny zawdzięczają swoją barwę, mają one korzystne dzianie na układ odpornościowy przez co wzmacniają naturalną ochronę organizmu. Z kolei polifenole obecne w malinach to przeciwutleniacze, które diałaja ochronnie na komórki organizmu, chronią przed działaniem wolnych rodników tlenowych, przeciwdziałają one procesom starzenia.

Ostatnie odpowiedzi
2 lata 23 tygodnie temu
2 lata 32 tygodnie temu
2 lata 40 tygodni temu
2 lata 48 tygodni temu
2 lata 48 tygodni temu
3 lata 34 tygodnie temu
3 lata 38 tygodni temu
3 lata 44 tygodnie temu
4 lata 27 tygodni temu
4 lata 27 tygodni temu