chlorella

Chlorella
Ela, czw., 27/10/2016 - 22:00Opublikowany w kategorii:
Chlorella jest kolejną dobrze znaną algą o wysokiej wartości odżywczej porównywalnej ze spiruliną, choć zawiera trochę mniej białka, odrobinę beta-karotenu i ponad dwa razy więcej kwasu nukleinowego i chlorofilu. Cechą ścian komórkowych chlorelli jest to, że wiążą metale ciężkie i pestycydy oraz czynniki rakotwórcze typu PCBs jak również w bezpieczny sposób usuwają je z organizmu. Ściany komórkowe chlorelli zawierają pewną podstrukturę, która zawiera złożone polisacharydy, które pobudzają produkcje interferonu i innych przeciwnowotworowych i stymulujących odporność substancji. Wielu ludzi spożywa chlorellę dla szczególnego składnika odżywczego tzw. „czynnik wzrostu chlorelli” związany ze specyficzną naturą zawartego w chlorelli kwasu nukleinowego. Kwas nukleinowy w ludzkim ciele (RNA/DNA) jest odpowiedzialny za kierowanie odnową, wzrostem i naprawą komórek. . A jak wiadomo, im zdrowsze są nasze komórki, tym dłużej czujemy się młodo i w pełni sił, mamy lepszą pamięć i odpowiednio pracujący układ odpornościowy.

Ostatnie odpowiedzi
48 tygodni 2 dni temu
1 rok 3 dni temu
1 rok 5 tygodni temu
1 rok 40 tygodni temu
1 rok 40 tygodni temu
1 rok 41 tygodni temu
1 rok 42 tygodnie temu
1 rok 48 tygodni temu
1 rok 48 tygodni temu
2 lata 3 tygodnie temu