bakterie jelitowe

Zdrowa mikroflora
Ela, śr., 12/10/2016 - 22:32Opublikowany w kategorii:
Normalizacji flory jelitowej, która z powodu bakterii gnilnych nie może prawidłowo spełniać swoich funkcji, służą produkty z kwaszonego mleka. Kwas mlekowy sam z siebie nie tylko stymuluje wydzielanie gruczołów żołądka i jelit, ale zaopatruje organizm w enzymy, mikroelementy i witaminy. Zdrowa mikroflora jelit - to bakterie rodzaju Lactobacillus i Bifidobacterium, które przeważają w jelitach przy spożywaniu kwaszonych produktów mlecznych. Do przygotowania produktów z kwaszonego mleka i jogurtu najlepiej wykorzystywać mleko niesterylizowane i niepasteryzowane, a naturalne, które kwaśnieje po 1-2 dniach. Zmieszać je z dowolnymi owocami jagodowymi.

Ostatnie odpowiedzi
4 lata 1 tydzień temu
4 lata 9 tygodni temu
4 lata 18 tygodni temu
4 lata 26 tygodni temu
4 lata 26 tygodni temu
5 lat 12 tygodni temu
5 lat 16 tygodni temu
5 lat 21 tygodni temu
6 lat 4 tygodnie temu
6 lat 5 tygodni temu