antyoksydanty

Wzmacniający wiosenny mus
Ela, wt., 04/03/2014 - 19:10

Witamina C chroni mózg
Ela, czw., 22/03/2012 - 13:51
Zażywanie witaminy C jest oznaką zdrowego rozsądku, a skutkiem będzie zwiększenie potencjału intelektualnego – co zapewni jeszcze więcej zdrowego rozsądku. Witamina C jest bardzo skutecznym przeciwutleniaczem, który bardzo łatwo przechodzi przez barierę krew-mózg, osiąga wysokie stężenie w tkance mózgowej, przyczynia się do syntezy neuroprzekaźników, tj. dopomina i chroni komórki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki.
Wyniki licznych badań wskazują, że wysokie stężenie witaminy C we krwi polepsza czynności poznawcze w każdym wieku oraz chroni przed starczym zwyrodnieniem tkanki mózgowej, w tym chorobą Alzheimera i udarami.

Dieta w leczeniu nowotworów
Ela, ndz., 18/12/2011 - 15:19
W diecie tej ograniczamy, lub eliminujemy spożycie soli.
Eliminujemy alkohol, gdyż zwiększa ryzyko raka wątroby, trzustki, języka, krtani, przełyku
Czynnikiem kancerogennym może również być cukier i słodycze, ponieważ zwiększają fermentację beztlenową w jelitach. Ponadto cukier niszczy witaminę B
Unikamy azotanów i azotynów. Dobrze jest pozyskiwać warzywa i owoce ze znanego pochodzenia. Azotyny i azotany używane są do konserwacji serów i wędlin.

Witamina C
Ela, ndz., 11/12/2011 - 19:08


Dieta dr Budwig
Ela, pon., 17/10/2011 - 23:14

Ostatnie odpowiedzi
2 lata 29 tygodni temu
2 lata 38 tygodni temu
2 lata 46 tygodni temu
3 lata 2 tygodnie temu
3 lata 2 tygodnie temu
3 lata 40 tygodni temu
3 lata 45 tygodni temu
3 lata 50 tygodni temu
4 lata 33 tygodnie temu
4 lata 33 tygodnie temu