aminokwasy

Mikroalgi
Ela, śr., 19/10/2016 - 23:08Opublikowany w kategorii:
Niektóre algi, szczególnie mikroalga, spirulina, chlorella oraz sinica, zawierają więcej chlorofilu niż jakiekolwiek inne pożywienie, a ilość, ta może się podwoić w zależności od warunków w jakich roślina się rozwija. Mikroalgi mają unikalne właściwości odżywcze. Suszona postać mikroalg jest najpopularniejsza na rynku i oprócz wysokiej zawartości chlorofilu, jest najbogatszym źródłem białka z pośród wszystkich
pokarmów roślinnych i zwierzęcych, beta-karotenu oraz kwasów nukleinowych. Obfitość kwasów nukleinowych DNA i RNA wspomaga odnowę komórek i opóźnia procesy starzenia. Jednakże zbyt duże ilości tego kwasu są szkodliwe, gdyż przyczyniają się do wzrostu poziomu kwasu moczowego w organizmie. Z kolei kwas moczowy wypłukuje wapń oraz jest przyczyną kamieni nerkowych czy podagry. Tego rodzaju problemy wynikające ze stosowania mikroalg zasadniczo nie występują, ponieważ ich standardowe dawki zawierają bezpieczne ilości kwasów.


Zielone złoto
Ela, pon., 25/04/2016 - 18:11Opublikowany w kategorii:
Jęczmień zielony
oczyszcza
odkwasza
odchudza

Zawarty w jęczmieniu zielonym błonnik przyspiesza metabolizm tłuszczu w organizmie i obniża stężenie cholesterolu we krwi. Jedna łyżeczka młodego jęczmienia odpowiada 2 kg świeżych owoców lub warzyw. Młody jęczmień zastępuje nawet kilka filiżanek kawy. Ma efekt pobudzający, który utrzymuje się do kilkunastu godzin.

Ostatnie odpowiedzi
4 lata 1 tydzień temu
4 lata 9 tygodni temu
4 lata 18 tygodni temu
4 lata 26 tygodni temu
4 lata 26 tygodni temu
5 lat 12 tygodni temu
5 lat 16 tygodni temu
5 lat 21 tygodni temu
6 lat 4 tygodnie temu
6 lat 5 tygodni temu